Klaar met Coaching

door | nov 10, 2022 | Uncategorized

Deze vrouw is zó klaar met coaching.

Al wandelend kijken we terug op de vorige sessies. Ik vraag haar wat zij aan inzichten heeft gekregen. “Wat was jouw wens, jouw diepere verlangen? En welk obstakel lag in de weg, wat voor angst of onzekerheid lag daaronder?”

We maken het bruggetje naar welke ‘ziels’-kwaliteiten, pure talenten zij in zich heeft, die heeft ze nu haarscherp voor ogen. Welke hulpbronnen kan ze inschakelen om die wens te gaan leven?

Zo praten we al wandelend verder.. We maken een rustige en overzichtelijke samenvatting van het traject tot nu toe. Gericht op het afronden. Bijna klaar.

De eerste vier gesprekken waren gericht op het hier en nu, het is zoals het is; en hier pure acceptatie in vinden. Lastig.. We zijn geneigd naar oplossingen te zoeken, maar éérst zul je echt heel helder moeten hebben wat er precíes speelt.

Wow, dit werkt als een tierelier.

Met natuurcoaching gebruik je steeds de kracht van je omgeving, de symboliek, de metaforische werking van de natuur. Dit werkt als een tierelier. En dat zal het vandaag ook weer doen! Ik laat haar een symbool kiezen uit haar omgeving, een boom, een wolkendek, de mist, een hertje.. En we gaan hier samen dieper om in. “Waar staat dat voor? Wat valt je op? Wat zijn de karakteristieken van dit beeld? En wat zegt dit jou over je proces?” Zie het als een boodschap uit de natuur. En laat je verrassen door wat er in je opkomt.

En dan nu… zijn we aangekomen bij het DOEN. Het actieplan. het grote “Ik-neem-verantwoordelijkheid-voor..” gesprek.

Want zij wéét wat haar te doen staat. Zij weet hóe.

No more bullshit

En nu maken we dit voornemen samen heel concreet, zonder enige uitweg, no more bullshit.

Wat wil je dan heel concreet bereiken?

Welke stappen heb je te nemen?

Wie of wat kan jou nu ondersteunen?

Welk termijn koppel je er aan vast? Is het meetbaar op deze manier?

De energie van dit vijfde en laatste gesprek is wat staccato, we zijn 4 sessies lang in de vertraging gegaan, en nu is het tijd voor een hogere energie. In dit vijfde gesprek lópen we ook wat meer en wat sneller en stevigere pas.

No way back voor deze vrouw

Als laatste laat ik haar een rituele handeling doen, een symbolische verankering om al haar voornemens te bekrachtigen. No way back.

Deze vrouw is zó klaar met deze coaching.

Wil je ook zó klaar zijn met coaching? Dan moet je eerst beginnen! 😉

De eerste stap is soms het lastigst. Die stap zet ik ook graag met je samen. Ben je benieuwd of mijn natuurcoaching jou verder kan helpen, zullen we dan eens samen een rondje lopen door het bos, over duin of op het strand?

Maak een afspraak via mijn website of bel of what’s app 0640479289

Kan ik je helpen?

ik ben 1 telefoontje van je verwijderd

Wil jij ook naar huis gaan met nieuwe inzichten, een opgelucht gevoel, én hernieuwde energie om er weer tegen aan te gaan?….zet dan nu de eerste stap voor verandering en maak een afspraak!